fredag 8. mars 2013

Sunnere hveteboller

Av og til er det lov til å kose seg litt ekstra! Og hvorfor ikke kose seg med boller som kanskje er litt sunnere enn vanlig? Disse bollene fra Grethe Roede ble lager her om dagen, og de kan absolutt anbefales. Enkle er de også å lage! 

Oppskriften ble her halvert i forhold til orginalen. Dette ble 15 boller. 
For å lage disse trenger du: 

2.5 dl skummet melk
25 gram gjær
50 gram margarin
1.5 dl mager kesam
1/2 del sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
1/4 ts salt
9 dl hvetemel

Fremgangsmåte: 
Smelt margarin i en kjele. Tilsett melk og varm til 37 grader. Hell det oppi en bakebolle og tilsett gjær, kesam, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt. Bland dette sammen. Tilsett litt og litt mel. Elt godt til deigen slipper bollen. Her er det veldig greit å ha en kjøkkenmaskin, men går også greit å gjøre det for hånd ;) 

Hev deigen til dobbeltstørelse. Del deigen opp i 15 emner. Sett dem på et bakebrett og etterhev dem. Pisk et egg og pensl bollene rett før du setter dem i ovnen. Stek på 220 grader i 10 - 12 minutter. Avkjøl bollene på rist.







Nyt dem med noe godt. Fruene er svært begeistret for både syltetøy og brunost på bollene!

Klem fra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar