lørdag 8. februar 2014

TAPASFAVORITT #7 - OLIVEN OG ROSMARINBAGETTER

Disse herlighetene er utrolig lette å lage, men de trenger en del tid for å virkelig få godgjort seg! 

Det du trenger er: 
1,5 dl grønne oliven
2 ss hakket frisk rosmarin
4 dl vann
1 pk gjær
8 dl hvetemel + ca 1 dl når du skal rulle dem ut
2 ss olivenolje
11/2 ts salt

Bland sammen med, salt, gjær, oliven, rosmarin og salt. Tilsett så vann og olivenolje. 

La herligheten stå å heve i ca 3 timer. 
OBS: Deigen er ganske bløt. 

Ha godt med mel på en bakematte og del deigen opp i tre deler. 
Kna deigen og lag avlange baguetter. Vri dem litt før du enten legger dem på et stekebrett, eller brett som er beregnet på å steke baguetter i. Det gjorde jeg her. Genial sak som du får hos Clas Olsson! 

Utseende på disse ble ikke helt perfekt, men skal så absolutt prøve de igjen, og da også ha litt større fokus på presentasjonen! 


Klem fra 

FRUENE 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar